Hakkari’de Duygu Dolu Anlar: Aydın Aydın, Taşlara Sıkışan Yavru Keçiyi Kurtardı
  1. Anasayfa
  2. Yerel

Hakkari’de Duygu Dolu Anlar: Aydın Aydın, Taşlara Sıkışan Yavru Keçiyi Kurtardı

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Türkücü Aydın Aydın, Kurban Bayramı tatili için gittiği memleketi Hakkari’nin Bağışlı Köyü’nde yürek ısıtan bir kurtarma operasyonuna imza attı. Yol kenarında sürekli ses çıkaran bir anne keçiden şüphelenen Aydın, yaptığı incelemede taşların arasında sıkışmış bir yavru keçi olduğunu fark etti.

Taşları dikkatlice kaldırarak yavru keçiyi kurtaran sanatçı, minik dostunu hemen annesine kavuşturdu. Anne ve yavru keçinin birbirine kavuştuğu anlar, çevredekilere duygusal anlar yaşattı.

Doğaya ve Hijyene Dikkat Çekti

Yaşadığı bu olayın ardından doğaya ve hayvanlara karşı duyarlılık çağrısında bulunan Aydın Aydın, özellikle hantavirüs riskine dikkat çekerek hijyen konusunda uyarılarda bulundu. Aydın, “Doğayı dinlemedik, ormanı dinlemedik, hayvanların yuvasını bozduk. Kemirgen hayvanlarla temas konusunda dikkatli olunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kurtarma operasyonunun ardından sazını eline alan Aydın, hantavirüs ve koronavirüsle ilgili yazdığı türküleri seslendirdi. Sanatçı, doğadaki canlılarla kurduğu bağı ve bu bayramda dikkat edilmesi gereken hijyen kurallarını vurguladı.

Aydın Aydın’dan Açıklamalar

Aydın Aydın, yaşadığı anları şu sözlerle anlattı: “Dünyada hayvanlarla düet yapan ilk sanatçıyım. Bu sene de Hakkâri’ye geldim. Tesadüfen bir anne keçinin çığlığına rast geldim. Bakıyorum ki bir anne keçi bağırıyor. Yanına gittiğimde, taşların arasında karanlık bir yerde sıkışmış bir yavru vardı. Onu sıkıştığı yerden aldım ve annesine götürdüm. İkisi birbirine kavuştu. Lütfen İslami kurallar çerçevesinde onları keselim, hijyene önem verelim, onları çok sevelim. Bu Kurban Bayramı’nda da yakın temas ve öpüşmeyi kaldıralım. Hayvanların yuvasını bozduk ve şimdi o hayvanlar bizlere düşman oldu. Kemirgen hayvanlarla biraz mesafe koyalım. Çünkü büyük bir hantavirüs tehlikesi var. Sincap, fare ve kedilerden biraz uzak duralım.”

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir