EuroLeague’de 2026 sezonunun şampiyonu, ev sahibi Atina’da Olympiakos oldu. Finalde Real Madrid ile karşı karşıya gelen Yunanistan temsilcisi, taraftarının coşkulu desteğiyle kupayı müzesine götürmeyi başardı.
Maça hızlı başlayan taraf Real Madrid oldu. İspanyol ekibi, ilk periyodu 26-19’luk skorla önde tamamladı. Ancak Olympiakos, ikinci çeyrekte toparlanarak oyuna denge getirdi ve soyunma odasına 46-44 üstünlükle girmeyi başardı.
Mücadelenin son bölümü büyük bir heyecana sahne oldu. Üstünlüğü son anlarda ele geçiren Olympiakos, taraftarı önünde kupayı kaldırmanın sevincini yaşadı.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen törende EuroLeague Başkanı Dejan Bodiroga, şampiyonluk kupasını Olympiakos’un kaptanı Kostas Papanikolaou’ya takdim etti. Bu zafer, Olympiakoslu oyuncular ve taraftarlar için büyük bir sevinç kaynağı oldu.

