Manisa’da orman yangınlarının önlenmesi amacıyla önemli bir karar alındı. Manisa Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu’nun aldığı karar doğrultusunda, yaz dönemi boyunca ormanlık alanlara yetkili kişiler haricinde girişler yasaklanacak. Bu uygulama, hem ormanların korunmasını hem de olası yangın riskinin en aza indirilmesini hedefliyor.
Ormanlık Alanlarda Yasaklar Detaylandırıldı
Yasaklar sadece ormanlık alanlara girişi değil, aynı zamanda ormanların çevresinde ve içinden geçen yollarda gerçekleştirilebilecek bazı aktiviteleri de kapsıyor. Bu kapsamda, ormanlık alanlarda mola vermek ve piknik yapmak da yasaklandı. Vatandaşların doğayla iç içe vakit geçirmek istemeleri durumunda, yalnızca belirlenmiş ve özel olarak ayrılmış piknik alanlarını kullanmaları gerekecek. Bu alanlarda dahi ateş yakılmasına izin verilmeyecek, yakılması durumunda ise ateşin tamamen söndürüldüğünden emin olunması ve çevrenin temiz bırakılması zorunlu olacak.
Anız Yakma ve Diğer Ateşli Faaliyetler de Yasak
Alınan karar, ormanlık alanlardaki yasakları daha da genişleterek, anız yakma gibi tarımsal faaliyetler sonucu ortaya çıkan dal ve bitki örtüsü yakılmasını da yasaklıyor. Bu yasak, bağ, bahçe, zeytinlik ve tarla gibi alanların temizliği amacıyla da olsa ateş yakılmasını engelliyor. Amaç, hem ormanlık alanları hem de çevresindeki tarım arazilerini yangın riskinden korumak.
Kural İhlallerine Cezai İşlem
Manisa Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, alınan kararların titizlikle uygulanacağını ve kurallara uymayanlar hakkında ilgili kanunlar çerçevesinde cezai işlem uygulanacağını duyurdu. Yetkililer, ormanların korunması konusunda tüm vatandaşların duyarlılık göstermesini ve yasaklara riayet etmesini bekliyor.

