Ankara merkezli FETÖ operasyonu: ByLock kullanan 24 şüpheliye gözaltı kararı
  1. Anasayfa
  2. Asayiş

Ankara merkezli FETÖ operasyonu: ByLock kullanan 24 şüpheliye gözaltı kararı

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma neticesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gizli kamu yapılanmasına yönelik yeni bir operasyon başlatıldı. Bu kapsamda, örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock’u kullandığı tespit edilen 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı’nın koordineli çalışmaları sonucunda ilerleyen soruşturmada, şüphelilerin ByLock yazışma programını aktif olarak kullandığı belirlendi. Yapılan teknik ve fiziki takip çalışmalarıyla deşifre edilen örgüt mensuplarına yönelik operasyon, Ankara merkezli olmakla birlikte 11 farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonlar kapsamında şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir