Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2026 mezuniyet töreninde yaptığı etkileyici konuşmayla genç hukukçulara seslendi. “Baba Savcı” olarak da bilinen Aydemir, adaletin ancak cesaretle korunabileceğini vurgulayarak, mezunlara korkusuzca hukuk mücadelesi verme çağrısında bulundu.
Adaletin Temelinde Cesaret ve Empati
Törende yaptığı konuşmada Aydemir, bir hukukçunun en önemli vasıflarından birinin empati olduğunu belirtti. “Adaleti tesis etmek için cesur olun,” diyen Aydemir, bir hukukçunun karar verirken karşısındaki insanı anlamak zorunda olduğunu ifade etti. Bu iki temel ilkenin, adalet sisteminin sağlıklı işlemesi için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.
Sürekli Gelişim ve Küresel Bakış Açısı
Genç hukukçulara hitaben, sürekli kendilerini geliştirmeleri gerektiğini tavsiye eden Aydemir, yabancı dil öğrenmenin, kitap okumanın ve dünyayı tanımanın önemine dikkat çekti. “Bir ayağınız bu vatan topraklarında olsun, diğer ayağınız dünyayı dolaşsın,” sözleri, salonda bulunanlar tarafından büyük bir coşkuyla alkışlandı. Bu sözleriyle Aydemir, hem milli değerlere bağlılığın hem de küresel gelişmeleri takip etmenin altını çizdi.
Adalet Emanetini Taşıma Sorumluluğu
Konuşmasının sonunda, adaletin ağır bir emanet olduğunu hatırlatan Başsavcı Aydemir, genç mezunların bu kutsal emaneti layıkıyla taşıyacağına olan inancını dile getirdi. Mezuniyet töreni, genç hukukçuların keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

