Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla enflasyon verilerini değerlendirdi. Nisan ayında aylık enflasyonun yüzde 4,2, yıllık ise yüzde 32,4 olarak gerçekleştiğini belirten Şimşek, hizmet sektöründe enflasyonun yıllık bazda yüzde 40,3’e gerilediğini, temel mallarda ise iyileşme olduğunu ifade etti.
Bakan Şimşek, jeopolitik gelişmelerin enerji ve emtia fiyatlarını olumsuz etkilediğini ancak bu durumun enflasyon üzerinde kısa vadeli bir baskı oluşturduğunu vurguladı. Bu etkileri azaltmak için bütçe imkanları dahilinde gerekli adımların atıldığını belirtti.
Şimşek, enflasyondaki mevcut yükselişin geçici olduğunu düşündüklerini ve dezenflasyon sürecinin devam edeceğini öngördüklerini söyledi. Hükümetin, kalıcı fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşların refahını artırmak amacıyla politikalarını kararlılıkla sürdüreceğini sözlerine ekledi.

