Kars’tan gelen öğrenciler, bilişim teknolojileri alanındaki yeteneklerini geliştirmek amacıyla Ankara’da düzenlenen önemli bir zirveye katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gençlerin akın ettiği etkinlikte, özellikle teknolojiye ilgi duyan öğrenciler bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Kars Milletvekili Adem Çalkın, zirve kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek onların hedeflerini, projelerini ve bilişim alanındaki çalışmalarını yakından dinledi. Gençlerin teknolojiye olan ilgisinin Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecinde kritik bir rol oynadığını belirten Çalkın, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Teknoloji Ekosistemine Dair Bilgilendirme ve Kariyer Planlaması
Zirvede, akran öğrenme modeliyle öğrenciler birbirlerinden öğrenme fırsatı bulurken, yazılım, yapay zekâ ve dijital teknolojiler gibi güncel konular hakkında da bilgilendirildiler. Uzman sunumları ve atölye çalışmalarıyla zenginleşen program, gençlerin kariyer planlamalarına ışık tuttu.
Milletvekili Çalkın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bu zirvede Karslı öğrencilerle buluşmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, bilişim teknolojilerine yönelmek isteyen gençlere rehberlik etmeyi amaçlayan etkinliğin hayırlara vesile olmasını diledi. Çalkın, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından düzenlenen bu anlamlı zirvede, Kars’ımızdan gelen öğrencilerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum. Bilişim teknolojileri alanına yönelmek isteyen ve bu alanda emek veren gençlerimize yol göstermek amacıyla düzenlenen bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
Zirvede, gençlerin teknoloji üretim süreçlerine daha aktif katılımının önemi vurgulanarak, Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlayacak bireylerin yetiştirilmesi hedeflendi. Program sonunda Karslı öğrenciler, edindikleri bilgi ve deneyimleri şehirlerine taşıyarak arkadaşlarıyla paylaşma imkanı bulacak.
Karslı öğrencilerin Ankara’daki bu önemli organizasyonda yer alması, hem bireysel gelişimleri hem de bölgenin eğitim vizyonu açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

