Ankara, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Engel Atlama Yarışmaları‘nda heyecan dolu anlar yaşandı. Sporun ve güvenliğin bir araya geldiği bu özel günde, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) öğrencisi Defne Turasan, iki önemli kupayı müzesine götürerek büyük bir başarıya imza attı.
Ankara Valisi Vasip Şahin ve AYBÜ Rektörü Ali Cengiz Köseoğlu‘nun da katıldığı organizasyonda, 80 atın mücadele ettiği yarışmalar sporseverlerden tam not aldı. Türk Polis Teşkilatı’nın köklü geçmişine vurgu yapılan etkinlik, sporun birleştirici gücünü ön plana çıkararak toplum ile kamu kurumları arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçladı.
AYBÜ Spor Kulübü binicisi Defne Turasan, antrenörleri Öğr. Gör. Ali Ekber Ün ve Bahar Özsoy‘un destekleriyle katıldığı yarışmalarda büyük bir başarı gösterdi. Turasan, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kupası‘nda ikincilik elde ederken, Kuruluş Yıl Dönümü Kupası‘nda ise üçüncülük kürsüsüne çıkarak üniversitesine çifte kupa sevinci yaşattı.
Başarılı sporcuya ödülleri, Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç tarafından takdim edildi. Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu organizasyon, spor müsabakasının ötesinde, güvenlik güçleri ile vatandaşları bir araya getiren anlamlı bir platform olarak öne çıktı.
AYBÜ Spor Kulübü’nün binicilik branşındaki bu çifte başarısı, üniversitenin spor alanındaki yükselişini ve potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.

