Küba’dan ABD’ye Sert Yanıt: Saldırıya Hazırız, Barış İçin Diyaloğa Açığız
  1. Anasayfa
  2. Dünya

Küba’dan ABD’ye Sert Yanıt: Saldırıya Hazırız, Barış İçin Diyaloğa Açığız

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Küba Dışişleri Bakan Yardımcısı Carlos Fernández de Cossio, ülkesinin barışçıl bir dış politika izlediğini ve her türlü diyaloğa açık olduğunu belirtti. Cossio, Küba’nın ABD için bir tehdit oluşturmadığını vurgulayarak, uygulanan ambargo ve askeri baskıların hiçbir haklı gerekçesi olmadığını ifade etti.

ABD’den gelebilecek olası bir saldırıya karşı hazırlıklı olduklarını dile getiren Cossio, “Silahlı kuvvetlerimiz her zaman hazır. Olası bir saldırıya karşı hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Ulus olarak topyekun seferber olmaya her zaman hazırız. Bunu uzak bir ihtimal olarak görsek de hazırlıklı olmak şart,” şeklinde konuştu.

Enerji Krizi ve Ambargo Tartışmaları

Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel, daha önce yaptığı açıklamada, ülkenin yaklaşık üç aydır dışarıdan petrol tedarikinde zorluklar yaşadığını ve enerji sisteminin ayakta tutulması için alternatif yöntemlere başvurulduğunu belirtmişti. ABD Başkanı Donald Trump’ın 30 Ocak’ta imzaladığı bir başkanlık kararnamesiyle, Küba’ya petrol sağlayan ülkelere yönelik gümrük vergisi uygulaması getirilmişti. Beyaz Saray, bu kararın gerekçesi olarak Küba’nın “zararlı eylem ve politikalarına” karşı ulusal güvenliği koruma amacını göstermişti.

Fernández de Cossio, ABD ambargosunun yarattığı zorluklara karşı Küba’nın aktif önlemler aldığını ve bu ambargonun kalıcı olmayacağını umduklarını da sözlerine ekledi.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir