Bakan Bayraktar: Enerjide Dışa Bağımlılığı Azaltma Hedefiyle Aramalar Sürecek
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Bakan Bayraktar: Enerjide Dışa Bağımlılığı Azaltma Hedefiyle Aramalar Sürecek

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltma ve kendi kendine yeterli hale gelme hedefine ulaşmak için arama çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi. Aydın’da AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Söz Gençlikte” programında gençlerle bir araya gelen Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji vizyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Enerjide Kendi Kendine Yeterli Güçlü Bir Türkiye Hedefi

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerjide kendi kendine yetebilen güçlü bir ülke olma hedefinin altını çizerek, bu hedefe ulaşmanın ülkenin ekonomik ve siyasi gücünü artıracağını belirtti. Dışarıya ödenen dövizin ülke içinde kalmasının, ekonomiyi ve devletin mali yapısını güçlendireceğini vurgulayan Bayraktar, bu süreçte gençlerin katkısına inandıklarını ifade etti.

Dünyanın hızla dijitalleştiği ve yapay zeka çağında enerji ihtiyacının arttığına dikkat çeken Bayraktar, bu dönüşümün meslekleri ve üretim biçimlerini de değiştireceğini söyledi. Bu nedenle gençlerin yeni döneme uygun beceriler kazanmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Yerli Kaynakların Değerlendirilmesi ve Arama Faaliyetleri

Türkiye’nin enerji vizyonunun merkezinde elektrikleşmenin yer aldığını belirten Bayraktar, artan enerji talebini karşılamak için yerli kaynakların daha etkin kullanılması gerektiğini vurguladı. Enerji arama çalışmalarının sadece Türkiye sınırlarıyla sınırlı kalmadığını, uluslararası alanda da faaliyetlerin sürdürüldüğünü kaydetti.

Bu kapsamda, Çağrı Bey sismik araştırma gemisinin Somali’ye doğru yola çıktığını ve Oruç Reis gemisinin Pakistan’da görev yapmasının planlandığını bildirdi. Türkiye’nin enerji alanındaki alternatifleri değerlendirmeye devam edeceğini ve temel amacın enerjide dışa bağımlılığı azaltmak olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir