1. Anasayfa
  2. Genel

Çınarcık Suyu Görükle ve Mudanya’ya Ulaşıyor: Bursa’nın Su Arz Güvenliği Güçleniyor

Çınarcık Suyu Görükle ve Mudanya’ya Ulaşıyor: Bursa’nın Su Arz Güvenliği Güçleniyor
0
Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kenttin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirdiği Çınarcık Barajı İçme Suyu İsale Hatları Projesi kapsamında önemli bir aşamaya ulaştı. Bu kapsamda, kentin batı aksındaki ana su iletim hatları birbirine bağlanarak Görükle ve Mudanya ilçelerine kesintisiz su sağlanması hedefleniyor.

BUSKİ Genel Müdürlüğü, ‘Görükle Yatay Delgi Karayolu Geçişi’ projesinde 50 metrelik alanda 2000 mm ve 1000 mm çapındaki boru hatlarında çalışmalarını sürdürüyor. Proje tamamlandığında, 1600 mm çapındaki çelik boru hattı Mudanya hattına entegre edilecek. Ayrıca, 600 mm’lik hat ise 9 bin metreküp kapasiteli Görükle su deposuna su iletimini sağlayacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUSKİ Genel Müdürü Mehmet Ercihan Subaşıoğlu ve BUSKİ yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Bozbey, “BUSKİ aracılığıyla Bursa’nın su sorununu çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Görükle’deki 50 metrelik yolda iki hattı alttan geçirmek üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çınarcık suyunu önce 600 mm hatla Görükle’deki depoya, 1600’lük hatla da direkt Mudanya’ya vereceğiz. Yakın süre içerisinde tamamlanacak olan bu projeyle şehrimizin altyapı omurgasını güçlendiriyor, su arz güvenliğimizi kalıcı hale getiriyoruz” dedi.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir