Bornova Belediyesi, son yılların en yağışlı Şubat ayının ardından ilçedeki yol yapım ve yenileme çalışmalarına hız verdi. Yoğun araç trafiği nedeniyle yıpranan ana arterlerde gerçekleştirilen çalışmalar, trafik akışını en az etkileyecek şekilde gece saatlerinde yapılıyor.
Bu kapsamda Egemenlik Mahallesi Aydınlar Caddesi’nde asfalt serim çalışması gerçekleştirildi. Sanayi siteleri ve otoyol bağlantı yolunu kullanan ağır tonajlı araçların yoğunluğu nedeniyle zarar gören güzergah, gece geç saatlerde başlatılan çalışmalarla yenilendi. Gün içindeki trafik yoğunluğunu önlemek amacıyla gece yapılan yenileme, hem sürüş güvenliğini artırmayı hem de ulaşım konforunu yükseltmeyi hedefliyor.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yağışlı hava koşulları nedeniyle ara verilen çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini vurgulayarak, “Ekiplerimiz, hava şartlarının elverişli hale gelmesiyle birlikte planladığımız yol yenileme çalışmalarına hız verdi. Özellikle ağır tonajlı araçların yoğun kullandığı Aydınlar Caddesi gibi kritik noktalarda gece çalışarak hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın günlük yaşamını aksatmamaya özen gösteriyoruz. Bornova’nın her mahallesinde güvenli ve konforlu yollar için sahadayız.” ifadelerini kullandı.


