1. Anasayfa
  2. Yaşam

Bursa’da Başkan Bozbey, Geleneksel Sahur Yürüyüşüne Katıldı: Arnavut Böreği ve Tatlı Toplandı

Bursa’da Başkan Bozbey, Geleneksel Sahur Yürüyüşüne Katıldı: Arnavut Böreği ve Tatlı Toplandı
0
Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte, baharın gelişini müjdeleyen ve birlik, beraberlik ruhunu pekiştiren geleneksel Arnavut böreği ve tatlı toplama etkinliğine katılarak vatandaşlarla sahur yaptı. Ramazan ayının manevi atmosferini farklı bir ilçede yaşayan Bozbey, Namık Kemal Mahallesi’ndeki bu özel geleneğe iştirak etti.

Davul ve zurna eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte Başkan Bozbey, mahalle sakinleriyle selamlaşarak börek ve tatlı topladı. Etkinliğe CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve çok sayıda vatandaş da yoğun ilgi gösterdi.

Olympos Halk Oyunları ekibinin yöresel kıyafetler ve danslarla renk kattığı programda, Başkan Bozbey ve beraberindekiler, Namık Kemal Spor Tesisi’nde kurulan sahur sofrasında bir araya geldi. Başkan Bozbey, bu güzel geleneği yaşatan mahalle halkını tebrik ederek, “Bu geleneğin çocuklarımıza ve torunlarımıza aktarılması, örf ve adetlerimizi gelecek kuşaklara ulaştırmamız çok önemli. Hayırlı Ramazanlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir