Sakarya'da etkili olan sağanak yağışlar sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sapanca ve Geyve'de selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Başkan Alemdar, sabahın erken saatlerinde Memnuniye'deki dere yatağında taşkınların boyutunu gözlemledi ve ardından Geyve Karaçam'daki çalışmalara katılarak son durumu yakından takip etti.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ'nin toplamda 750 personel ve 240 araçla sahada aralıksız mücadele yürüttüğünü belirten Alemdar, şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığını bildirdi.
Başkan Alemdar, Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan ve Sakarya'da metrekareye 241 kilogram yağış düştüğünü belirterek, 'Tarihi boyutlara ulaşan yağışlar nedeniyle gece boyunca Büyükşehir ve SASKİ ekiplerimizle birlikte çalıştık. Yol Bakım, İtfaiye ve SASKİ ekiplerimiz başta olmak üzere toplam 750 personel ve 240 araçla çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Şehrimizin her noktasında vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz' açıklamasını yaptı.
Sel afetinin bilançosunu paylaşan Alemdar, Çarşamba akşamı başlayan yağışlar sonrası 112'ye yapılan 297 çağrıdan 133'ünün sonuçlandırıldığını belirtti. Karasu, Kocaali, Sapanca ve Geyve'de evlerinde, araçlarında veya farklı bölgelerde mahsur kalan 120 vatandaş ile 45'i küçükbaş, 20'si büyükbaş olmak üzere toplam 65 hayvanın kurtarıldığını ifade etti. En büyük tesellilerinin can kaybı veya ciddi yaralanma olmaması olduğunu vurgulayan Alemdar, 'Rabbim şehrimizi ve ülkemizi tüm afetlerden korusun' temennisinde bulundu.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.