İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş'te bulunan Kıbrıs ve Kore Muharip Gazileri Parkı'nı yenileme çalışmalarını tamamladı. 1045 metrekarelik alanda gerçekleştirilen proje kapsamında, parkın mevcut yeşil dokusu korunarak bitkisel peyzaj düzenlemeleriyle zenginleştirildi.
Parka 6 akasya ve 7 çınar olmak üzere toplam 13 yeni ağaç dikildi. Ayrıca 500 gold taflan ve 750 nandina türünde olmak üzere 1250 çalı bitkisiyle parkın bitki örtüsü çeşitlendirildi. Vatandaşların dinlenmesi ve sosyalleşmesi için yeni oturma alanları oluşturularak parkın kullanım imkanları artırıldı. Şehit ve gazilerin anısını yaşatmak amacıyla parka 4 adet Şehitler ve Gaziler Abidesi de yerleştirildi.
Yenilenen park, 6 Kasım Cuma günü saat 14.00'te düzenlenecek törenle hizmete açılacak. Açılış programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da katılacak.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.