Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kentte olası su baskınlarını önlemek amacıyla yağmur suyu altyapısı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in vizyonu doğrultusunda, MESKİ Genel Müdürlüğü kentin altyapısını güçlendirme ve dirençli hale getirme hedefiyle vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek projelere imza atmaya devam ediyor.
Devam eden bu yatırım çerçevesinde Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerindeki çeşitli mahallelerde, farklı çaplarda toplam 6 bin 400 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşenecek.
Ayrıca, yağmur sularının daha verimli toplanması amacıyla 200 adet yağmur suyu mazgalı da yapılacak.
MESKİ Kontrol Mühendisi Ömer Cerit, "Dört merkez ilçede bulunan çeşitli mahallelerde yağmur suyu hatları inşa etmek için çalışmalarımız sürüyor. Kentimizin geleceği için yağmur sularını kontrol altına alıyoruz" dedi.
MESKİ'nin yürüttüğü bu çalışmalarla, yağmur suyu drenaj kapasitesinin artırılması, altyapının kuvvetlendirilmesi ve özellikle şiddetli yağışlarda meydana gelebilecek su baskını risklerinin minimize edilmesi amaçlanıyor.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.