Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımını desteklemek amacıyla düzenlediği açık hava sineması etkinliğinde bu kez 'Shrek' filmini gösterdi.

Engelsiz Yaşam Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, özel gereksinimli bireyler ve aileleri, yeşillikler içindeki parkın ferah atmosferinde sinema izlemenin keyfini çıkardı. Katılımcılar, film boyunca hem günlük yaşamın stresinden uzaklaştı hem de birlikte olmanın mutluluğunu yaşadı.

Engelsiz Yaşam Parkı'nda görevli Özel Eğitim Öğretmeni Hasan Mutlu, ailelerin ve çocukların keyifli vakit geçirmesi, güzel anılar biriktirmesi için çeşitli sosyal etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Mutlu, konser ve sinema gibi etkinliklerle özel gereksinimli bireyleri bir araya getirdiklerini belirterek, "Çocuklarımız bu etkinlikler sayesinde kendi akranlarıyla sosyalleşirken, aileleriyle de güzel anılar biriktiriyor, birlikte zaman geçiriyorlar. Aynı zamanda diğer ailelerle de etkileşime giriyorlar. Bu tarz sosyal etkinlikler, onları hayata katılım ve sosyalleşme anlamında olumlu etkiliyor" dedi.

Etkinliklere katılımın ücretsiz olduğunu ve her cumartesi saat 21.00'de başladığını belirten Mutlu, özel gereksinimli bireyleri ve ailelerini etkinliklere davet etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından da etkinliklerle ilgili bilgi alınabileceğini ekledi.