Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Genç KOMEK Yaz Okulu ve Bilgehane Yaz Etkinlikleri kapsamında eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Altay, KOMEK Bosna Hersek Sadrettin Kütükcü ve Akabe Kurs Merkezleri ile Cemil Meriç Bilgehane ve Karatay Belediyesi Akabe Bilgi Merkezi'ni ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.
Konya'da çocukların yaz tatillerini verimli geçirmeleri amacıyla Bilgehaneler ve Genç KOMEK'lerde yoğun bir eğitim programı uygulandığını belirten Başkan Altay, bu yaz döneminde toplam 30 bin öğrencinin merkez ve ilçelerde eğitim aldığını açıkladı. Genç KOMEK'te 20 bin, Bilgehanelerde ise 10 bin öğrencinin yer aldığını söyledi.
Öğrenciler için hazırlanan etkinliklerin içeriği hakkında bilgi veren Başkan Altay, programlarda Kur'an eğitimi, siyer ve genel ahlak bilgilerinin yanı sıra el becerilerini geliştirmeye yönelik atölyeler bulunduğunu kaydetti. Piknikler ve çeşitli sosyal etkinliklerle öğrencilerin kaynaşmasının ve keyifli bir yaz geçirmesinin hedeflendiğini dile getiren Altay, çocuklarını emanet eden Konyalılara teşekkür ederek, emanete sahip çıkma gayretinde olduklarını belirtti.
Başkan Altay, çocukların eğitim yolculuklarında her zaman yanlarında olacaklarını ve onları her alanda destekleyeceklerini vurgulayarak, "Konya Modeli Belediyeciliğimizin en önemli adımlarından birisi çocuklar. Çocuklarımızın her yaşta eğitimlerine destek oluyoruz. Bir taraftan din eğitimleri, ahlak eğitimleri ve iyi insan olmaları için bir gayret içerisindeyiz. İnşallah Konya'nın çocukları şehrimize ve ülkemize çok önemli katkılar sunacaklar" dedi.
Genç KOMEK ve Bilgehane yaz etkinliklerinde eğitim almaktan duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, düzenlenen dersler, etkinlikler ve sosyal faaliyetlerle dolu dolu bir yaz geçirdiklerini ifade etti. Yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek verimli değerlendirme fırsatı bulduklarını belirten öğrenciler, kendilerine bu imkânı sunan Başkan Altay'a ve emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Altay, program kapsamında Karatay Müftülüğü Fatih Kur'an Kursu'nu da ziyaret etti.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.