Keçiören Belediyesi'nin Mobil Dijital Eğitim Merkezi (DİGEM), gençlerin üretken yapay zeka teknolojilerini etkin kullanmalarını sağlamak amacıyla Prompt Mühendisliği Eğitimi düzenledi.

Avrupa Birliği finansmanıyla gerçekleştirilen eğitimde, katılımcılara doğru komut (prompt) oluşturma, yapay zeka araçlarıyla etkili iletişim, içerik üretimi ve yapay zeka destekli problem çözme yöntemleri uygulamalı olarak öğretildi.

18-29 yaş aralığındaki gençlerin katıldığı programda, yapay zeka sistemleriyle doğru iletişim kurmanın temel prensipleri üzerinde duruldu.

Eğitimde prompt yazım teknikleri, yapay zeka araçlarının verimli kullanımı, farklı senaryolar için içerik üretimi ve yapay zeka ile problem çözme stratejileri detaylı bir şekilde ele alındı.

Katılımcılar, etkili komut oluşturma tekniklerini pratik çalışmalarla pekiştirirken; metin üretimi, araştırma, fikir geliştirme, içerik hazırlama ve günlük işlerinde yapay zekadan faydalanma becerilerini geliştirdiler. Toplam 9 saat süren eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgesi takdim edildi.