Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Elektrikli Skuter Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu yeni düzenleme ile elektrikli skuter kullanımına ilişkin kurallara uymayanlara uygulanacak idari para cezaları yeniden belirlendi.

Yapılan düzenlemeye göre, bazı kural ihlallerinde 86 bin 900 TL, diğer bazı ihlallerde ise 8 bin 687 TL idari para cezası kesilecek. Belirli kural ihlallerinin tekrarlanması durumunda ise cezalar daha da artacak.

Yönetmeliğin ilgili maddesine aykırı davrananlara ilk ihlalde 8 bin 687 TL, ikinci ihlalde 86 bin 900 TL, üçüncü ihlalde ise 170 bin TL idari para cezası uygulanacak. Üçüncü kez ceza alan işletmelerin yetki belgeleri ise 6 ay süreyle askıya alınacak.

Denetimler sırasında yetkililere gerekli bilgi veya belgeleri sunmayanlara 50 bin TL idari para cezası uygulanacak. Yönetmelikte belirtilen diğer bazı ihlaller için ceza tutarı 43 bin 447 TL olarak belirlendi. Birden fazla kural ihlalinin aynı anda yapılması halinde ise her ihlal için ayrı ayrı ceza tutanağı düzenlenecek.

Yeni yönetmelik bugünden itibaren yürürlüğe girdi.