Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yalova Belediyesi'nin ilk Kent Bostanı açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı. Türkiye'de en çok kent bostanı projesini hayata geçiren belediye başkanı unvanına sahip Eşki, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel tarafından örnek gösterildi. Gürel, "Kent Bostanı kavramını toplumsal hayata yerleştiren ve en iyi uygulamaları hayata geçiren lider Ömer Eşki'dir; ondan feyz aldık" diyerek Bornova modelini benimsediklerini belirtti.

Törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kent bostanlarının toplumsal dönüşümdeki rolüne vurgu yaptı. Atatürk'ün Yalova'ya olan sevgisine değinen Eşki, bu alanların sadece tarım için değil, aynı zamanda kadınların kent gündemini belirlediği merkezler haline geldiğini söyledi. Eşki, "Kadınların aldığı kararlar artık geçerli olmaya başlayacak. Yakında burada da kadınların o hakimiyeti ele alacağını düşünüyorum; gerçekten bağımlılık yapan bir proje." ifadelerini kullandı.

Başkan Eşki, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel'e bu vizyoner hizmetinden dolayı teşekkür ederek, projenin planlananların ötesine geçerek kendi yolunu çizeceğine inandığını dile getirdi. "En güzeli 'Kent Bostanı'. Başkanıma bu vizyonu için tekrar teşekkür ediyorum; bence en çok mutlu olacağı, en çok verim alacağı ve insanlarla en çok bir araya geleceği iş bu olacak." dedi.

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ise, kent bostanı projesinde Bornova Belediyesi'nin tecrübelerinden faydalandıklarını gururla ifade etti. "En başta örnek aldığımız şehirlerden biri de zaten Bornova'dır. Kent Bostanı kavramını toplumsal hayata yerleştiren, popüler hale gelmesini sağlayan ve en iyi uygulamaları hayata geçiren Belediye Başkanı da Ömer Bey'dir." diyen Gürel, Bornova'dan aldıkları destek ve rehberlikle Yalova'daki ilk bostanlarını açtıklarını söyledi. İnşallah hep beraber bu işin bütün Türkiye'de öncüsü olacağız." diye ekledi.

Açılış töreninde belediye başkanları arasında sembolik bir hediyeleşme de yaşandı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel'e, Bornova'da yer alan ve Atatürk, Fatih Sultan Mehmet ile Hektor üçlemesini simgeleyen bir heykelin maketini hediye etti. Yalova Belediye Başkanı Gürel ise Başkan Eşki'ye, destekleri ve yol göstermesi için bir teşekkür belgesi sundu.