Çayırova Belediyesi Arama Kurtarma Timi (ÇAK-TİM), olası kaza ve afet senaryolarına hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda, UMKE öncülüğünde Gebze'de düzenlenen tren kazası tatbikatına katılan ÇAK-TİM, başarılı bir performans sergiledi.
6 Şubat depremlerindeki çalışmalarıyla öne çıkan ÇAK-TİM, Gebze Tren Bakım İstasyonu'nda gerçekleştirilen tatbikatta görev aldı. Tatbikata, ÇAK-TİM'in yanı sıra TCDD Taşımacılık, AFAD, UMKE, İl Sağlık Müdürlüğü, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve SAR ekipleri de katıldı.
Senaryo gereği Gebze'de meydana gelen tren kazasında çok sayıda yaralı olduğu varsayımıyla tatbikata başlandı. Olay yerine intikal eden 159 personellik ekip, raylı sistemler kurarak trende mahsur kalan yaralıları kurtardı. ÇAK-TİM ekipleri, bu kurtarma operasyonlarında önemli rol oynadı.
Kurtarılan yaralılar, UMKE ve sağlık ekiplerine teslim edilerek ilk müdahale çadırında tedavi altına alındı. Tatbikat boyunca olay yönetimi, haberleşme, arama kurtarma, sağlık müdahalesi ve sevk süreçleri başarıyla uygulandı. Tatbikatın amacı, arama kurtarma ekiplerinin koordinasyonunu ve müdahale kapasitesini artırmaktı.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.