Bursa Şehir Hastanesi'nin otopark sorununu çözecek yeni tesis, bu ay sonunda hizmete açılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, çalışmaları yerinde inceleyerek müjdeyi verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen ve hastanenin otopark ihtiyacına yanıt vermesi beklenen projenin son aşamasına gelindi. Başkan Vekili Şahin Biba başkanlığındaki heyet, çalışmaları yerinde denetledi. Heyette Bursa Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Salih Metin ve AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Furkan Alpaslan da hazır bulundu.

Şahin Biba, proje alanındaki zemin hazırlığı, dolgu ve altyapı çalışmalarını proje yetkililerinden dinledi. Bölgeden otopark taleplerinin yoğunlaştığını belirten Biba, Başhekim Metin ile yaptıkları görüşmelerde sorunu kısa sürede çözeceklerine dair söz verdiklerini hatırlattı.

Verilen sözün yerine getirildiğini vurgulayan Biba, "Yaklaşık 31 bin 500 metrekarelik alanda ekiplerimiz yoğun çalışma yürütüyor. Zemin hazırlığı, dolgu ve altyapı imalatları hızla devam ediyor. Tamamlandığında 1.250 araç kapasiteli açık otoparkı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ağustos ayı bitmeden alanı kullanıma açmayı hedefliyoruz. Bu sayede hastalar, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarının otopark sıkıntısı büyük ölçüde çözülecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin ihtiyaçlarını sahada tespit ediyor, kurumlarla iş birliği içinde hizmet üretiyoruz. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.