Kremlin’den Avrupa’ya Ukrayna Tepkisi: “Kabul Edilemez Bir Durum”
  1. Anasayfa
  2. Dünya

Kremlin’den Avrupa’ya Ukrayna Tepkisi: “Kabul Edilemez Bir Durum”

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Moskova’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy‘nin ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve damadı Jared Kushner ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine dair açıklamalarda bulundu.

Peskov, görüşmenin içeriği hakkında ABD’den Rusya’ya henüz resmi bir bilgi aktarılmadığını belirtti. Ancak, Rus tarafına iletilmesi gereken yeni gelişmeler olması durumunda Amerikalı yetkililerin bu bilgileri hızla paylaşacağını sözlerine ekledi. Rusya ile ABD arasındaki iletişim kanallarının açık olduğunu vurgulayan Peskov, ABD’li yetkililerin hem Ukrayna hem de Rusya ile temaslarını sürdürdüğünü kaydetti.

Avrupa’nın Arabuluculuk Rolü ve Peskov’un Değerlendirmesi

Witkoff ve Kushner’in Rusya’ya yapabileceği olası ziyaretler hakkında henüz net bir tarih belirlenmediğini ifade eden Peskov, Ukrayna konusundaki arabuluculuk sürecinin mevcut durumda durduğunu dile getirdi. Avrupa ülkelerinin bu süreçte üstlenebileceği role ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Peskov, Avrupa’nın arabuluculuk konumundan uzak olduğunu savundu. Peskov, “Rusya’ya şart koşarak arabuluculuk girişimlerinde bulunulması mantıksız ve yanlış. Bu, kabul edilemez bir durum.” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir