Hantavirüs Endişesi: İspanya’da Gemideki Yolcular Tahliye Ediliyor, Karantina Süreci Başladı
  1. Anasayfa
  2. Dünya

Hantavirüs Endişesi: İspanya’da Gemideki Yolcular Tahliye Ediliyor, Karantina Süreci Başladı

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

İspanya Sağlık Bakanlığı, Hantavirüs alarmı verilen bir gemideki yolcuların tahliyesine başlandığını duyurdu. İlk aşamada tamamı İspanyol vatandaşı olan yolcular, küçük teknelerle karaya çıkarılıyor. Bu yolcular, ardından askeri otobüslerle havaalanına nakledilecek ve hükümete ait uçaklarla Madrid’e ulaştırılacak.

Madrid’e getirilecek olan yolcular, olası bir salgın riskine karşı karantina altına alınacak. Adada yaşanan gelişmeler ve alınan önlemler hakkında bilgi veren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ile bazı İspanyol yetkililer, Tenerife’de bulunuyor. Ghebreyesus, yolcuların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için koordinasyon çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Gemide farklı ülkelerden toplam 147 kişinin bulunduğu ve bu kişilerin arasında Türkiye’den 3 vatandaşın da yer aldığı öğrenildi. Yetkililer, yolcuların tahliye süreci boyunca sivil halkla herhangi bir temas kurmayacağını ve tüm önlemlerin alındığını vurguladı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir