Ticaret Bakanı Ömer Bolat, beraberindeki heyetle birlikte Halep'teki Şeyh Neccar Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Türkiye ve Suriye arasındaki ticari ilişkilerin gündeme geldiği ziyarette Bakan Bolat, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Halep'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bolat, "8 Aralık devriminden bu yana dünyadan Halep’e gelen ilk Bakan da biz olmuşuz. Böyle güçlü bir heyetle bu ziyareti yaptığımız için büyük mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.
Suriye'de istikrarın sağlanmasıyla ekonomik faaliyetlerin ivme kazandığını belirten Bolat, Türkiye'nin Suriye'nin en büyük dış ticaret ortağı konumunda olduğunu söyledi. Ticaretin yanı sıra yatırım, ortaklık, ulaştırma, enerji ve transit ticaret alanlarında da önemli gelişmelerin yaşandığını kaydetti.
İki ülke arasındaki yaklaşık 910 kilometrelik sınır hattında gümrük kapılarının modernizasyonu ve kapasite artışına yönelik çalışmaların sürdüğünü aktaran Bolat, Türkiye-Suriye hattının Körfez ülkelerine ulaşan önemli bir uluslararası ticaret ve ulaşım koridoruna dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirtti.
Halep'in Suriye ekonomisi için kritik bir sanayi ve ticaret merkezi olduğunu vurgulayan Bolat, Şeyh Neccar Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iş insanlarının iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde kilit rol oynadığını ifade etti.
Türkiye'nin Şam Uluslararası Fuarı'na 200 kişilik heyet ve 33 firmayla katıldığını hatırlatan Bolat, Halep'te de Türk ve Suriyeli iş insanlarının bir araya geleceği bir iş forumu düzenleneceğini duyurdu. Bakan Bolat, ziyaretin Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomik ve ticari bağların daha da pekişmesine katkı sağlamasını temenni etti.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.