Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Adapazarı Karakamış'ta inşa edilen ve binlerce genci sporla buluşturacak spor salonu projesinde incelemelerde bulundu. 4 bin 500 metrekarelik alana sahip modern tesisin yapımında yüzde 30'luk aşamanın tamamlandığını belirten Alemdar, tesisin profesyonel ve amatör sporlar için önemli bir merkez olacağını vurguladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin çeşitli bölgelerinde gençlerin gelişimine ve sosyal yaşamına katkı sağlayacak spor salonları inşa etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kaynarca, Erenler ve Sapanca'daki salonların yanı sıra Adapazarı Karakamış'a da yeni bir modern spor tesisi kazandırılıyor.

Başkan Alemdar, projenin son durumu hakkında bilgi alarak, yapım çalışmalarında yüzde 30'un aşıldığını duyurdu. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen tesisin, amatör ve profesyonel sporcular için önemli bir merkez olması hedefleniyor.

Yatırımlarla gençleri ve sporu desteklediklerini ifade eden Başkan Alemdar, "Karakamış'ta inşa ettiğimiz spor salonu, gençlerimizin ve çocuklarımızın sportif faaliyetlerine büyük katkı sunacak. 4 bin 500 metrekarelik alanda, bin 500 seyirci kapasiteli salonumuz, antrenman ve branşlara özel alanları, hakem odaları ve modern soyunma birimleriyle profesyonel ve amatör sporcular için güçlü bir altyapı sağlayacak. Kaynarca, Erenler ve Sapanca'daki salonlarla birlikte önemli spor yatırımlarını gençlerimizin kullanımına sunacağız" diye konuştu.

Bin 500 seyirci kapasiteli olarak tasarlanan ve 4 bin 500 metrekarelik alana kurulan tesis, antrenman salonları, özel branş alanları, hakem odaları, soyunma odaları ve çeşitli branşlara uygun bölümleriyle bölgede yaşayan binlerce gence hizmet verecek.