Muğla'da, Kötekli Mahallesi'ndeki yurt bölgesinde öğrencilerin toplu taşıma duraklarına ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir düzenleme yapıldı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama ile öğrenciler, daha önce 700-800 metre yürümek zorunda kaldıkları duraklara artık daha rahat ulaşabilecek.
Bölgenin dik yokuşlu yapısı, özellikle ders çıkışlarında öğrencilerin toplu taşıma araçlarına ulaşmasını zorlaştırıyordu. Yapılan yeni düzenleme sayesinde öğrenciler, kampüs içindeki diğer yerleşkelere toplu taşıma araçlarıyla kolayca seyahat edebilecek. Seferler sabah 08.00'den gece 23.00'e kadar hizmet verecek.
Uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren hemşirelik öğrencisi Belinay Birsen, "Ders bitiminde o yokuşu tırmanmak bizim için çok zordu. Bu düzenleme ile ulaşımımızı daha rahat sağlayacağız." dedi.
Öğrenci Mihriban Ece Güçlü de düzenlemenin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu rampanın öğrencileri çok zorladığını düşünüyorum. Benim de ritim bozukluğum var ve bu yokuşta çok zorlanıyordum. Şimdi ulaşımımız daha rahat olacak." ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.