Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ilçeye yakışır, alternatif ve daha konforlu bir ulaşım imkanı sunacak yeni yol çalışmalarını yerinde inceledi. Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde Hasdal Caddesi olarak da bilinen Kızılırmak Caddesi'nin devamında süren yol çalışmalarında sona gelindiğini belirtti.

Yaklaşık 5 yıldır mahkeme ve imar süreci nedeniyle aksayan yolun önündeki engellerin kaldırıldığını ifade eden Başkan Palancıoğlu, yol üzerinde evi bulunan vatandaşlarla anlaşma sağlandığını ve eski yapıların yıkıldığını söyledi. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı, elektrik direklerinin dikildiği bölgede asfalt hazırlıklarına başlandığını kaydetti.

Kızılırmak Caddesi'nin devamı niteliğindeki bu yeni yolun, Sivas Caddesi'ni Hulusi Akar Bulvarı'na bağlayan 30 metrelik geniş bir hat olduğunu vurgulayan Palancıoğlu, bu yeni bağlantının bölge trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacağını dile getirdi.

Kamulaştırma, yıkım ve altyapı çalışmalarının uzun sürdüğünü ancak ortaya güzel bir aks çıktığını belirten Başkan Palancıoğlu, yolun silindirle sıkıştırılarak oturmasının sağlandığını, altyapı çalışmalarının bittiğini bildirdi. Kaldırım, asfalt ve peyzaj çalışmalarının da tamamlanmasıyla yolun hizmete açılacağını sözlerine ekledi.