Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Mehmet Hanifi Acar, Zabıta Teşkilatı'nın iki asırlık bir kurum olduğunu belirterek, geçmişten günümüze vatandaşların sağlığını, huzurunu ve güvenliğini sağlamada öncü rol üstlendiğini vurguladı. Acar, "200. yılımız, biz Osmanlı’dan geliyoruz. Biz, vatandaşın eli, ayağı, gözü ve hizmetkârıyız" dedi.
Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yiğit ise Zabıta Teşkilatı'nın 200. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, zabıtanın bir kolluk gücü olduğunu ve belediyenin görünen yüzü olarak önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mehmet Beytur, Zabıta Teşkilatı'nın tarih boyunca şehirleşme ve modernleşme süreçlerinde kritik görevler üstlendiğini hatırlattı. Malatya'nın pandemi ve ardından yaşanan 6 Şubat depremleriyle büyük kayıplar yaşadığını belirten Beytur, deprem sonrası önceliğin yeniden inşa olduğunu ve bu kapsamda konutlar, iş yerleri ve yollar gibi temel ihtiyaçların karşılanması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü dile getirdi.
Devletin güçlü desteği ve Malatya'daki yöneticiler ile çalışanların gayretleriyle yeniden inşa sürecinde önemli mesafe kat edildiğini ifade eden Dr. Mehmet Beytur, fiziki inşaat faaliyetlerinin yanı sıra insanların psikolojik, sosyal, kültürel ve estetik anlamda yeniden güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Beytur, "İhya süreçleri çok daha uzun ve meşakkatli süreçlerdir. Çünkü burada insanın alışkanlıklarını, değerlerini ve şehir kültürünü yeniden güçlendirmek söz konusudur. Bugün haftasını ve gününü kutladığımız zabıta teşkilatımıza da bu süreçte çok ciddi görevler ve sorumluluklar düşüyor" diye konuştu.
Şehirlerin sağlıklı gelişimi ve vatandaşların huzurlu yaşamı için düzen duygusunun önemine değinen Beytur, insani ilişkiler, hak, adalet, hukuk ve şehir düzeni gibi konularda yaşanan gerilemenin giderilmesi gerektiğini belirtti. Beytur, şehirde düzenin güçlenmesinin ticareti ve ekonomiyi geliştireceğini, vatandaşların Malatya'da yaşama arzusunu artıracağını vurguladı. Zabıta hizmetlerinin, vatandaşların sokaklarda güvenle yürüyebilmesi, sağlıklı alışveriş yapabilmesi ve şehir hayatının düzen içinde sürdürülebilmesi için hayati önem taşıdığını söyledi.
Zabıta teşkilatının imkanlarını güçlendirmek amacıyla çalışmalar yapıldığını belirten Beytur, son yıllarda azalan personel sayısının artırılması ve birimlerin daha güçlü hale getirilmesi için önemli adımlar atıldığını ekledi. Zabıta ekipleri tarafından kurulan stantta vatandaşlara broşür dağıtılırken, çocuklara hediyeler verildi. Malatya Park önündeki stantın Cuma gününe kadar açık kalacağı duyuruldu.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.