Türk kuru meyve sektörü, 2026-27 sezonu için belirlediği 2 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşma yolunda önemli adımlar atıyor. Bu hedefe ulaşmak amacıyla sektör temsilcileri, AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan ile bir araya geldi.

Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gabay, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir gibi ana ürünlerde rekoltenin yüksek olduğu bereketli bir sezona girildiğini belirtti. Gabay, sektördeki üreticiden kamuya, ihracatçıdan üniversiteye ve tüccara kadar tüm paydaşların koordineli çalışmasıyla 2 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılabileceğine inandıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz 2025/26 sezonunda rekolte kayıpları nedeniyle ihracatta düşüşler yaşandığını hatırlatan Gabay, "2026/27 sezonunda rekolte kaynaklı bir sorunumuz olmayacağını ümit ediyoruz. Gıda güvenliği konusunda üreticilerimiz, tüccarlar, ihracatçılar ve bakanlıklar olarak ortak hareket ederek 2 milyar dolarlık dövizi ülkemize kazandırmak istiyoruz" dedi.

Yusuf Gabay, AK Parti Genel Sekreteri Eyüp Kadir İnan'a kuru meyve sektörüne gösterdiği ilgi, çözüm odaklı yaklaşımı ve verdiği güçlü destek için teşekkürlerini iletti. Ziyarette Gabay'a, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yalçın Geyik ile Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Bilge Göksan ve Eliya Alharal da eşlik etti.