Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, belediye ve sivil toplum temsilcileri, muhtarlar, oda başkanları ve vatandaşlar bir araya geldi. Toplantıda, Keşan'da yükseköğretim yatırımları, sosyal projeler ve kent güvenliği konularında ortak hareket etmenin önemi vurgulandı.
Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, Trakya Üniversitesi tarafından onaylanan ve Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) sunulan Keşan Fakültesi projesi için kısa süre içinde bir imza kampanyası başlatılacağını duyurdu. Karagöz, kampanya tamamlandıktan sonra YÖK ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ziyaretler gerçekleştirileceğini belirtti.
Karagöz, Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yerleşkesinde planlanan 500 kişilik öğrenci yurdu kapasitesinin en az 1.000 kişiye çıkarılması talebini yineledi. Ayrıca, akademisyenler için bir misafirhane ihtiyacının da gündeme getirildiğini sözlerine ekledi.
Toplantıda ele alınan bir diğer önemli konu ise Mecidiye Sahili Engelsiz Deniz Kampı projesiydi. Karagöz, projenin hazırlık aşamasının devam ettiğini ve sahilde engelli erişimine uygun bir alan oluşturulmasının hedeflendiğini aktardı. Mecidiye Sahili'ne Mavi Bayrak kazandırılması için yürütülen çalışmalara da değinildi.
Keşan'da depreme hazırlık kapsamında toplanma alanları ve yaşam bölgelerinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Karagöz, AFAD, KEDAK, belediye ve Kent Konseyi iş birliğiyle bu alandaki çalışmaların canlandırılacağını ifade etti. Toplantıda ayrıca Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi ile huzurevi projelerinin güncel durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Keşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şaziye Günbeyi, el emeği ürünlerin sergileneceği etkinliğin 3-4 Eylül tarihlerinde Kent Müzesi Bahçesi'nde, 5 Eylül'de ise Yayla Sahili'nde düzenleneceğini duyurdu. Sergi gelirlerinin, ihtiyaç sahibi ilkokul ve ortaokul öğrencilerine eğitim desteği olarak aktarılacağı bildirildi.
Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Karagöz, Keşan'daki oda, dernek, siyasi parti ve muhtarların katılımıyla önemli konularda ortak bir irade oluşturulduğunu vurgulayarak, destek veren tüm kurumlara teşekkürlerini iletti.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.