Keçiören Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü bünyesindeki KEÇTİM Arama Kurtarma Ekibi, Şehit Mehmet Yılmaz Ortaokulu ile iş birliği yaparak öğrencilere ve öğretmenlere yönelik bir afet ve yangın güvenliği eğitimi düzenledi. Etkinlikte, afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve doğru müdahale yöntemlerinin önemi vurgulandı.
Eğitim programı çerçevesinde, katılımcılara afet öncesinde alınması gereken önlemler, afet anında sergilenecek doğru davranışlar, acil durumlarda yapılması gerekenler ve yangın güvenliği gibi konularda kapsamlı bilgiler verildi.
Afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı nesiller yetiştirme hedefiyle düzenlenen bu eğitimde, erken yaşta kazanılan afet bilincinin can ve mal kayıplarını önlemedeki kritik rolü üzerinde duruldu. Öğrencilerin afetlere karşı farkındalığını artırmak ve edindikleri bilgileri pekiştirmek amacıyla, etkinlik sonunda afet temalı boyama kitapları ve acil durum düdükleri dağıtıldı.
Öğrenci ve öğretmenlerin afetlere yönelik bilgi seviyelerini yükselterek, afet öncesi ve sonrası süreçlerde daha bilinçli hareket eden bireylerin sayısını artırmayı amaçlayan bu etkinlik, toplum genelinde afetlere hazırlık kültürünün yaygınlaşmasına önemli bir katkı sağladı.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.