Kayseri Büyükşehir Belediyesi, DSİ ve Yeni Sanayi kavşaklarında tamamlanan alt geçit projeleriyle ulaşım altyapısını güçlendirdi. Vatandaşların kullanımına sunulan bu yeni alt geçitler, bölgedeki trafik akışını önemli ölçüde rahatlatacak.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tamamlanan DSİ-Yeni Sanayi Alt Geçitleri Projesi'ni yerinde inceleyerek projenin faydaları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükkılıç, projenin bölgedeki trafik akışını hızlandıracağını, ulaşım konforunu artıracağını ve kavşaklardaki bekleme sürelerini azaltacağını belirtti.
Proje kapsamında doğu-batı yönünde hizmet verecek iki alt geçit inşa edildi. Ayrıca, yayaların güvenli ve konforlu geçişini sağlamak amacıyla asansörlü ve merdivenli bir yaya üst geçidi de hizmete sunuldu. Bu çalışmalarla, trafik ışıklarından kaynaklanan bekleme sürelerinin azaltılması ve ulaşımın daha akıcı hale getirilmesi hedeflendi.
Başkan Büyükkılıç, yeni alt geçitlerin hizmete açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Devlet Su İşleri kavşağımızın alt geçidiyle, Yeni Sanayi kavşağımızın alt geçidiyle bu bölgedeki insanlarımızın ulaşım konforunu artırmak, kavşaktaki trafik sıkıntılarını gidermek adına çalışmalarımızı tamamladık" dedi.
Projenin sadece ulaşımı değil, ekonomik açıdan da bölgeye katkı sağlayacağını vurgulayan Büyükkılıç, trafik akışının düzenlenmesiyle zaman ve yakıt tasarrufu sağlanacağını ifade etti. Yatırımın bölge sakinleri ve özellikle sanayi esnafı için büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.
Yaya ulaşımı için de güvenli bir çözüm sunan proje kapsamında, asansörlü ve merdivenli yaya üst geçidi de tamamlandı. Başkan Büyükkılıç, "Gerek yaya üst geçidimiz gerekse iki tane doğusuna batısına hizmet edecek olan alt geçitlerimiz şehrimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. Emeği geçen tüm ekiplere teşekkürlerini iletti.
Ulaşım yatırımının yanı sıra, çevre düzenlemeleriyle de şehir estetiğine katkı sağlandığı belirtildi. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekiplerinin bölgede yaptığı düzenlemelerle, projenin görsel olarak da şehre değer kattığı vurgulandı.
Proje alanını ziyaret eden vatandaşlar, ulaşımın rahatlamasına katkı sağlayacak bu yatırım dolayısıyla Başkan Büyükkılıç'a teşekkürlerini iletti. Vatandaşlar, Başkan Büyükkılıç'ın samimiyeti ve güler yüzüyle de memnuniyetlerini dile getirdiler.
DSİ-Yeni Sanayi Alt Geçitleri Projesi, Kayseri'nin ulaşım ağını geliştirerek trafik akışını daha güvenli ve kesintisiz hale getirmeyi amaçlıyor. Bu yatırım, bölgedeki vatandaşların daha konforlu bir ulaşım deneyimi yaşamasını sağlayacak.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.