Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD-III Programı çerçevesinde ağustos ayında çiftçi ve yatırımcılara toplam 844,5 milyon lira hibe ödemesi yapıldığını duyurdu.
Bakan Yumaklı, Türkiye'nin üretim kapasitesini artırma ve kırsal bölgeleri yatırımlarla geliştirme gayretlerinin sürdüğünü vurgulayarak, "IPARD III Programımız kapsamında ağustos ayı için 844,5 milyon lira hibe destek ödemesi gerçekleştirdik. Ülkemizin tarımsal potansiyelini büyütecek bu yatırımların sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum." açıklamasında bulundu.
Söz konusu destekler, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasıyla ilgili yatırımlara 372 milyon 227 bin lira, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlara 352 milyon 355 bin lira, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme konularındaki yatırımlara 93 milyon 733 bin lira, LEADER yaklaşımı ve yerel kalkınma stratejilerinin uygulanması kapsamında ise 26 milyon 207 bin lira olarak dağıtıldı.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.