Türk rock müziğinin sevilen isimlerinden Ferman Akgül, eski Oslo Eyalet Meclisi üyesi Mertefe Bartınlıoğlu ile birlikte hayata geçirdiği MUTO projesi için Oslo'da stüdyoya girdi. Ekim ayında dinleyicilerle buluşması beklenen yeni şarkıda, Norveçli ünlü komedyen Sigrid Bonde Tusvik de kemanıyla Akgül'e eşlik etti.
Proje kapsamında Ferman Akgül'ün yeni grubu OUTROVERT de Oslo'da bir sahne performansı sergiledi. Etkinliğe, Oslo Belediye Başkanı Anne Lindboe ve Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Gülin Dinç de katılım gösterdi.
Akgül, gençlerin şiddet eğilimleri konusuna dikkat çekerek, "Bu konuda daha fazla konuşmamız gerektiğine inanıyorum. Müziğin bu farkındalığı yaratmada çok güçlü bir araç olduğunu düşünüyorum. Projeyi ilk olarak Türkiye'de, ardından da dünya genelinde duyurmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.