Afetlere karşı dirençli şehirlerin inşası ve kentsel dönüşüm politikalarının geleceğinin ele alınacağı TürkMedya Dirençli Şehirler Zirvesi, yarın saat 10.00'da Kahramanmaraş'tan canlı yayınla izleyicilerle buluşacak. Etkinlik, 24 TV ve 24 TV YouTube kanalından takip edilebilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla düzenlenecek zirve, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, şehircilik uzmanlarını, akademisyenleri ve sektör temsilcilerini bir araya getirecek. Zirvede, deprem bölgesindeki yeniden inşa süreci, şehircilikteki yeni yaklaşımlar ve Kahramanmaraş'ın geleceği gibi önemli konular görüşülecek.

Zirvenin açılış konuşmalarını TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Murat Çiçek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut yapacak.

Programın ilk oturumu olan "Dirençli Şehirlerde Yeni Yaşam Modeli" başlıklı bölümde; TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp ve İLBANK Uluslararası İlişkiler Grup Başkanı Altuğ Taşdemir, 24 TV Moderatörü Erkan Kol'un yönlendirmesiyle bir araya gelecek. Bu oturumda, afetlere karşı dirençli şehirlerin planlanması, güvenli yaşam alanlarının oluşturulması ve kentsel dönüşüm vizyonu tartışılacak.

Zirvenin özel oturumunda ise "Şehircilikte Yeni Model: Kahramanmaraş" başlığı altında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum; Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel ve 24 TV Ekonomi Müdürü Elif Akkaya Kuter'in sorularını yanıtlayacak.

Bu özel oturumda, geleceğin dirençli Kahramanmaraş'ının inşa süreci, deprem sonrası şehirleşme vizyonu, "Şehircilikte Yeni Model" yaklaşımı, deprem bölgesindeki konut teslimlerindeki son durum, altyapı yatırımları, sosyal donatı alanları ve sürdürülebilir şehircilik politikaları detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

Türkiye'nin afetlere karşı daha güvenli, dayanıklı ve yaşanabilir şehirler hedefi doğrultusunda önemli bir fikir platformu sunacak olan TürkMedya Dirençli Şehirler Zirvesi, kamuoyuna şehircilik politikalarındaki güncel gelişmeleri aktaracak ve geleceğin şehirlerine dair bir yol haritası çizecek.

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın destekleriyle, TOKİ, Kentsel Dönüşüm, Emlak Konut, GEDAŞ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türk Telekom, Halkbank, VakıfBank ve Ziraat Bankası'nın sponsorluğunda gerçekleşecek zirve, 1 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00'da 24 TV ve 24 TV YouTube kanalından canlı yayınlanacak.