Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel ile bir araya geldi. Görüşmelerde, Girne açıklarında meydana gelen deniz faciasının ardından devam eden arama kurtarma çalışmalarının mevcut durumu ve geleceğe yönelik atılacak adımlar ele alındı.

Görüşmede ayrıca, KKTC ile Türkiye arasındaki ikili iş birliği alanındaki güncel konular ve gelecek döneme dair ortak projeler değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, arama kurtarma çalışmalarının Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu liderliğindeki ilgili kurumların teknik heyetleri ve uzman ekiplerin çalışmalarıyla, tüm imkanlar kullanılarak titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Yılmaz, bu zorlu süreçte bekleyişlerini sürdüren ailelerin yanında olduklarını ve kayıp vatandaşları bulmak için tüm imkanların ve teknik kapasitenin seferber edildiğini vurguladı. Hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dileyen Yılmaz, arama kurtarma çalışmalarında görev alan tüm ekiplere teşekkürlerini iletti.