Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge ilçesinde bir dizi temas ve incelemede bulundu. Başkan Er, ziyaretleri kapsamında Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ü makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Er, "Biz herkesin belediye başkanıyız. Her noktaya eşit hizmet götürüyoruz. Büyükşehir Belediye Meclisimizde de iyi bir uyumla çalışıyoruz. Dolayısıyla da aldığımız kararların büyük çoğunluğu oy birliğiyle" dedi.

İlçelerde tarım ve yol çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Başkan Er, üreticilere 250 bin metre boru desteği sağladıklarını ve 95 noktada yol yapım çalışması gerçekleştirdiklerini aktardı. Pütürge Kaymakamı Oğuzhan Öztürk'ü de ziyaret eden Er, görevinde başarılar diledi.

Başkan Er, Pütürge'deki mobil konkasör şantiyesinde incelemelerde bulunarak, zorlu coğrafi şartlara sahip ilçede yol yapım malzemelerinin hızlı ve düşük maliyetle temini için seyyar şantiyelerin önemini vurguladı. Malatya genelinde 95 noktada şantiye kurduklarını ve kırsalda yol yapımı için birçok mobil konkasör kurduklarını belirten Er, Pütürge'ye hızlı iş üretimi amacıyla asfalt plent tesisi kuracaklarını da sözlerine ekledi. Kırsal bölgelerde tamir, bakım, onarım ve asfaltlama çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü ifade etti.

Nohutlu Mahallesi Kültür Merkezi'nde muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Er, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya'nın yeniden imarı için çalıştıklarını söyledi. Konuşmasında, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Malatya'yı eskisinden daha güçlü, daha dirençli ve daha modern bir şekilde yeniden inşa ediyoruz. Bugün 124 bin bağımsız bölümün yapımını gerçekleştiriyoruz. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, valimiz ve tüm kurumlarımızla güçlü bir birliktelik oluşturduk. Bu uyum sayesinde Malatya kısa sürede toparlanmaya başladı. Bugün Malatya'nın tam bin 350 noktasında inşaat çalışması devam ediyor. Çok büyük bir organizasyonu yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

Şehrin altyapısına da büyük yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Er, ulaşım, içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesisleri gibi alanlarda yaklaşık 35 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Asbestli içme suyu borularının tamamen değiştirildiğini ve kırsal bölgelerin de ihmal edilmediğini vurgulayan Er, "Sizler toprağınıza sahip çıkıyor, memleketinizi terk etmiyorsunuz. Bu bizim için çok değerli. Biz de sizlerin yanında olmaya, üretimi desteklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Tepehan Mahallesi'nde de muhtar ve vatandaşlarla buluşan Başkan Er, kent genelinde yaklaşık 16 bin kilometrelik yol ağı bulunduğunu ve deprem sonrası Malatya'da bin 350 farklı noktada inşaat çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Nemrut Yolu ile Tepehan-Pütürge bağlantı yolunda bakım ve onarım çalışmalarının devam edeceğini hatırlatan Er, köylere sulama boruları dağıtıldığını ve basınçlı sulama sistemlerine destek verildiğini ekledi. MASKİ ekiplerinin içme suyu çalışmalarını sürdürdüğünü ve göreve geldikleri günden bu yana yatırımları artırdıklarını dile getiren Er, "Depremin etkileri azaldıkça Malatya'ya ve kırsal bölgelerimize çok daha fazla hizmet ulaştıracağız." dedi.

Son olarak Çayköy Mahallesi'ni ziyaret eden Başkan Er, muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelerek talepleri dinledi. Şehri ayağa kaldırırken kırsalı da ihmal etmediklerini ve öncelik sırasına göre hizmetleri sürdürdüklerini anlattı.