Antalya'da çıkan orman yangınından etkilenen hayvanlar için bölgedeki barınaklardan tahliye işlemleri başlatıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve ASAT ekipleri, AFAD koordinasyonunda çalışmalara destek verirken, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi de alevlerden ve yoğun dumandan etkilenen hayvanlara kapılarını açtı.
Yangın nedeniyle tahliye edilen Aksu Hayvan Barınağı'ndaki köpekler, Antalya Büyükşehir Belediyesi veterinerlerinin yoğun çabasıyla kurtarıldı. Gece boyunca süren çalışmalar kapsamında, korku ve panik halindeki hayvanlara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Sahipsiz Hayvan Acil Müdahale Aracı ile dumandan ve alevlerden etkilenen hayvanlara ilk yardım sağlandı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, yangının ilk anından itibaren belediyenin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu belirtti. Gün ağarınca hasar tespit ve bölgeye kumanya ulaştırma çalışmalarının başladığını ifade eden Özdemir, tahliye edilen 105 köpeğin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne nakledildiğini bildirdi.
Tedavi ve bakıma ihtiyaç duyan hayvanlar, vatandaşlar tarafından da belediyenin geçici bakımevine getirildi. Burada oksijen desteği sağlanan hayvanların sağlık durumları yakından takip edildi. Dumandan etkilenen ve vücutlarında yanıklar oluşan hayvanların tedavileri gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanı Aslı Kılıç, yangın ihbarının alınmasının ardından ekiplerin hızla bölgeye yönlendirildiğini söyledi. Kılıç, "Acil müdahale ve Hayvan Koruma Kontrol ekiplerimizi sahaya yönlendirdik. Veteriner hekimlerimiz taramalarını sürdürürken, yangının Aksu Belediyesi'ne ait bakımevine yaklaştığı bilgisi ulaştı" dedi.
Kılıç, dumandan etkilenen hayvanlara hayvan ambulansında ilk müdahalenin yapıldığını belirterek, "Şu anda bakımevimize nakledilen 105 köpeğimizin genel sağlık durumu iyi. Dumandan etkilenen hayvanlarımız için solunum desteğimiz devam ediyor. Hekimlerimiz, hayvanlarımızın güvenli şekilde nakledilmesinin ardından yeniden yangın bölgesine dönerek çalışmalarını sürdürüyor" diye ekledi.
Yorumlar
Henüz onaylanmış yorum yok. İlk yorumu siz yazın.