Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, son günlerde Kaş, Kumluca ve Alanya'da çıkan orman yangınlarının yanı sıra Serik ve Akseki'de çıkan ot yangınlarına da koordineli bir şekilde müdahale etti. Ekipler, alevlerin seralara sıçramaması için yoğun çaba gösterirken, yangınlar kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmalarına destek verdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, kent genelinde meydana gelen orman yangınlarını yakından takip etmek ve ekiplerden bilgi almak üzere olay yerlerine giderek çalışmalara bizzat katıldı. Özdemir, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, söndürme çalışmalarında büyük özveri gösteren itfaiye ve orman teşkilatına teşekkür etti.

Yaz mevsimiyle birlikte artan orman yangınları tehlikesine karşı 7 gün 24 saat görev yapan itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları sıcak havalarda ormanlık alanlarda ateş yakmamaları, sigara izmaritlerini söndürmeleri ve yangına yol açabilecek davranışlardan kaçınmaları konusunda duyarlı olmaya çağırdı.