Bültene Abone Ol

    Güncel haberleri anında öğrenmek için abone olabilirsiniz

    Son Dakika

    TEGV’den Bursalı çocukların eğitimine destek

    4 October 2023

    MEB: Kariyer basamakları sınavı çevrim içi yapılacak

    4 October 2023

    Yamula Türkiye’nin spor sporları merkezi olacak

    4 October 2023
    Facebook Twitter Instagram
    Wednesday, October 4
    Son Dakika
    • TEGV’den Bursalı çocukların eğitimine destek
    • MEB: Kariyer basamakları sınavı çevrim içi yapılacak
    • Yamula Türkiye’nin spor sporları merkezi olacak
    • Antalya Muratpaşa kaymayı öğretecek
    • Egeli madencilerin ihracat hedefinde İtalya var
    • Kocaeli TDM Korosu Konya Festivali’nde göz doldurdu
    • EDAK sahaya indi
    • Kocaeli’de +1 çocuklarının hayali gerçek oldu
    • Uykudayken kredi hesabından 41 bin TL harcadı!
    • Manisa’nın Sultanları yeni sezona hazır
    Facebook Twitter Instagram
    KocaeliPress – Kocaeli HaberleriKocaeliPress – Kocaeli Haberleri
    • Anasayfa
    • Genel
    • Sağlık
    • Siyaset
    • Spor
    • Yerel
    • Asayiş
    • Dünya
    • Eğitim
    • Ekonomi
    KocaeliPress – Kocaeli HaberleriKocaeliPress – Kocaeli Haberleri
    Home»Genel»ERÇED’den ‘Bütünleşik Kıyı Alanları Planı’na itiraz

    ERÇED’den ‘Bütünleşik Kıyı Alanları Planı’na itiraz

    0
    By kpress on 18 September 2023 Genel
    Paylaş
    WhatsApp Facebook Twitter Email Telegram

    Erikli Çevre ve Güç Birliği Derneği, 16 Ağustos 2023 günü T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan Edirne, Tekirdağ, Kırklareli İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı’na itiraz etti.

    Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Kısa adı ERÇED olan Erikli Çevre ve Güç Birliği Derneği yönetimi, bütünleşik kıyı alanları planına itiraz etti.

    Dernek yönetimi tarafından Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’ne yapılan itirazda, Edirne-Tekirdağ-Kırklareli illeri bütünleşik kıyı alanları planına itiraz edildi.

    Sözkonusu planlamanın Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Kıyı Kanununa, Uluslararası Antlaşmalara, Planlama mevzuatına ve Kamu Yararına açıkça aykırı olduğunun altı çizilen itiraz dilekçesinde, “Öncelikle planların ilanı ve duyuru süreci, usulüne ve mevzuatına uygun yapılmamıştır. İlan sadece internet sayfası duyurular bölümünde yayınlanmış olup etkili ve yaygın bir duyuru yapılmamıştır. İnternet bağlantısı ve de bilgisayarı olmayan kişilere haberdar olma, plan açıklama raporunu, planları fiziken inceleme ve okuma şansı tanınmamıştır. Kaldı ki bilgisayar ve internet bağlantısı olan kişilerin de bu ilanı BİR AYLIK İLAN SÜRESİ İÇİNDE Bakanlık sitesinde fark edebilmeleri neredeyse imkânsızdır. Açık ve şeffaf bir idarenin yapması gereken bu planları tüm il ve ilçelerde, beldelerde, belediyelerde tüm ekleri ile birlikte ilan etmektir. Bu bölgesel planın ve eklerinin ilan edilmemiş ve incelemeye sunulmamış olması en büyük hukuksuzluktur” ifadeleri yer aldı.

    Planların yapım sürecinde planlara dair görüş alma ve tanıtım toplantıları yapılmadığı gibi halkın görüşlerinin de alınmadığına vurgu yapılan dilekçede, “Planların yapım süreçleri masa başında gerçekleşmiş olup, bölge halkının ve kuruluşlarının katılımı sağlanmadığı gibi, planlamadan etkilenecek olan Muhtarlık, kooperatif ve derneklerden görüş alınmaması planlama mevzuatına, usul ve yasaya açıkça aykırıdır. Gerek 1/100 bin üst ölçekli çevre düzeni planının, gerekse bu plana uyumla hazırlanan 1/25 bin ölçekli Edirne İli Çevre Düzeni Planının vizyon ve ilkeleri yürürlükte iken ve varlığını sürdürürken, planlamanın kamu yararı aleyhine, şehircilik ve planlama ilkelerinin hilafına, hukuka aykırı yapıldığı tartışmasızdır” denildi.

    Bakanlık tarafından yayınlanan Prof. Dr. Lale Balas tarafından hazırlandığı belirtilen, “EDİRNE-TEKİRDAĞ-KIRKLARELİ İLLERİ BÜTÜNLEŞİK KIYI ALANI PLANLAMASI ARAŞTIRMA RAPORU SAHİL ŞERİDİ BATİMETRİK VE OŞİNOGRAFİK ÖLÇÜMLER UZMAN DEĞERLENDİRME RAPORU” adlı yayında şu konulara gönderme yapılarak, bilimsel araştırma etiğine uymadığı belirtildi.

    Share. Facebook Twitter Telegram Email WhatsApp
    kpress
    • Website

    İlgini Çekebilir

    MEB: Kariyer basamakları sınavı çevrim içi yapılacak

    4 October 2023 Genel

    Yamula Türkiye’nin spor sporları merkezi olacak

    4 October 2023 Genel

    EDAK sahaya indi

    4 October 2023 Genel

    Leave A Reply Cancel Reply

    İlanlar
    İlanlar
    Tüm Kategoriler
    • Dünya (247)
    • Eğitim (777)
    • Ekonomi (1,770)
    • Genel (6,440)
    • Köşe Yazıları (1)
    • Magazin (432)
    • Siyaset (811)
    • Spor (1,764)
    • Yaşam (6,615)
    • Yerel (2)
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    Kocaeli Haberleri olmak üzere girdiğimiz bu işimizde, sadece Kocaeli Haberleri yayınlamakla kalmayıp, tüm Türkiye haberlerini de yayınlamaya başladık

    Facebook Twitter Instagram WhatsApp RSS
    Son Dakika

    TEGV’den Bursalı çocukların eğitimine destek

    4 October 2023

    MEB: Kariyer basamakları sınavı çevrim içi yapılacak

    4 October 2023

    Yamula Türkiye’nin spor sporları merkezi olacak

    4 October 2023
    Popüler Haberler

    İFTAR PROGRAMI DEPREMZEDELER İÇİN OKUTULAN KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI
    SİVASLILAR İFTARDA BULUŞTU!

    31 March 2023206 Views

    Biz İsteseydik…

    5 April 2023148 Views

    Türk İş Dünyasına Rusya’dan Yeni Dünyanın İnşası için SPIEF Daveti

    11 May 2023117 Views
    © 2023 AK Haber V4. Tasarım: AKTOR Bilişim.
    • Home
    • Politics
    • Lifestyle
    • Science
    • Buy Now

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.