Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs Ayı Toplantısı: Üretim ve Ekonomik Büyüme Odaklı Adımlar Atıldı
  1. Anasayfa
  2. Yerel

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs Ayı Toplantısı: Üretim ve Ekonomik Büyüme Odaklı Adımlar Atıldı

Izopoint - Yalıtım ve Yapı Kimyasalları

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Sedat Karataş’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Elazığ iş dünyasının karşılaştığı zorluklara rağmen üretime ve ekonomiye katkı sunmaya devam ettiği vurgulandı. Şehrin kalkınmasında sanayinin lokomotif rolüne dikkat çekilirken, yatırımcıların öngörülebilirliği için 6. Bölge teşvik uygulamasının 2030’a kadar uzatılması beklentisi yinelendi.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, toplantıda yaptığı değerlendirmelerde Mayıs ayının ana gündem maddesinin yeni sanayi sitesi çalışmaları olduğunu belirtti. Mevcut sanayi sitesinin yetersiz kaldığını ifade eden Alan, kooperatif başkanları ve esnaflarla yapılan görüşmeler sonucunda yeni sanayi sitesi, sektörel sanayi siteleri ve alternatif çözüm önerileri üzerine kapsamlı istişarelerde bulunulduğunu kaydetti. Bu kapsamda Ankara’da Elazığ milletvekilleriyle bir araya gelerek yeni sanayi sitesi başta olmak üzere şehrin ekonomik kalkınmasına yönelik projeler ve bürokratik süreçlerin takibi konusunda ortak kararlar alındığı ifade edildi. Milletvekilleriyle koordineli çalışmanın Elazığ’a olumlu yansımaları olması hedefleniyor.

Başkan Alan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 82. Genel Kurulu’na katılımından da bahsetti. Genel kurulda çeşitli oda ve borsa başkanlarıyla görüşmeler yaparak iller arası ticaret hacminin artırılmasına yönelik temaslarda bulunulduğunu belirtti. Elazığ’ın yöresel ürünlerinin tanıtıldığı ETAK standında önemli görüş alışverişleri yapıldığı ifade edildi. Elazığ TSO’nun çalışmaları takdir görerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaketi takdim edildi. Bu ödülün, tüm meclis, yönetim ve üyelerin ortak başarısı olduğu vurgulandı.

Ankara temasları kapsamında TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ziyaret edilerek Elazığ iş dünyasının talepleri ve ekonomik beklentileri paylaşıldı. Ayrıca, MÜSİAD Elazığ Şubesi’nin düzenlediği “Dost Meclisi” programına katılım sağlandı ve şehir ekonomisinin gelişimi ile yeni markaların ortaya çıkması için ortak çalışma kararı alındı.

İş dünyasının finansmana erişimi konusunda önemli bir gelişme olarak, TOBB Nefes Kredisi uygulamasının 8 Haziran’da yeniden başlayacağı bilgisi paylaşıldı. Başkan Alan, Kovancılar Kaymakamı Abdulhamid Uyar ile yapılan ziyarette ilçenin ekonomik potansiyeli, sanayi yatırımları ve Karma Organize Sanayi Bölgesi konularının ele alındığını da sözlerine ekledi.

Mayıs ayı meclis toplantısı, alınan kararların ardından sona erdi. Başkan Alan, Elazığ’ın kalkınması, üretimin artırılması ve ekonominin büyütülmesi adına çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bir kez daha vurguladı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir